Włącz dostęp do sieci lokalnej
Jeśli dostęp do Sieci lokalnej jest wyłączony, Screens nie będzie mogła wykrywać ani łączyć się z komputerami w Twojej sieci lokalnej. To uprawnienie jest wymagane tylko na urządzeniu lub Macu, z którego się łączysz, a nie na zdalnym komputerze, z którym się łączysz.
iPhone i iPad (iOS 14 lub nowszy)
Aby umożliwić Screens wykrywanie i łączenie się z komputerami w Twojej sieci lokalnej:
- Otwórz aplikację Ustawienia.
- Przejdź do Prywatność i ochrona > Sieć lokalna.
- Upewnij się, że Screens jest włączone.

Apple Vision Pro (visionOS)
To samo uprawnienie jest wymagane na Apple Vision Pro:
- Otwórz aplikację Ustawienia.
- Przejdź do Prywatność i ochrona > Sieć lokalna.
- Upewnij się, że Screens jest włączone.

Mac (macOS 15 Sequoia lub nowszy)
Począwszy od macOS 15 Sequoia, Apple wymaga, aby aplikacjom przyznano uprawnienie, zanim będą mogły wykrywać urządzenia w Twojej sieci lokalnej.
Aby umożliwić Screens wykrywanie i łączenie się z pobliskimi komputerami:
- Kliknij tutaj, aby otworzyć aplikację Ustawienia systemowe.
- Przejdź do Prywatność i ochrona > Sieć lokalna.
- Upewnij się, że Screens jest włączone.

Ważne: To uprawnienie jest wymagane tylko na Macach, na których Screens jest zainstalowane i używane do inicjowania połączeń zdalnych. Nie jest ono wymagane na Macu, z którym się łączysz.