Polityka prywatności
W Edovia wierzymy w Twoje prawo do prywatności i jesteśmy zobowiązani do jej ochrony. Nasza firma uzyskuje przychody ze sprzedaży oprogramowania, nigdy z monetyzacji Twoich danych prywatnych.
Nie sprzedajemy ani nie wynajmujemy Twoich danych osobowych osobom trzecim.
Zbieramy i przechowujemy tylko tyle danych, ile jest zasadnie konieczne do świadczenia i ulepszania naszych usług. Ograniczanie zbierania danych zmniejsza ryzyko bezpieczeństwa i ogranicza narażenie w mało prawdopodobnym przypadku naruszenia.
Podstawa prawna przetwarzania (użytkownicy EOG / Wielka Brytania)
Jeśli znajdujesz się w Europejskim Obszarze Gospodarczym (EOG) lub w Wielkiej Brytanii, przetwarzamy dane osobowe na podstawie jednej lub więcej z poniższych podstaw prawnych:
- Wykonanie umowy (np. świadczenie usług Screens Connect)
- Prawnie uzasadnione interesy (np. poprawa niezawodności, zapobieganie nadużyciom, zapewnienie bezpieczeństwa)
- Zgoda (np. opcjonalne statystyki użycia lub raportowanie awarii)
Przechowywanie danych
Przechowujemy dane osobowe tylko tak długo, jak jest to konieczne, aby:
- Świadczyć Usługi
- Utrzymywać funkcjonalność konta
- Spełniać obowiązki prawne
- Rozwiązywać spory
- Poprawiać niezawodność i bezpieczeństwo
Raporty awarii, dane diagnostyczne i statystyki użycia są przechowywane tylko tak długo, jak jest to rozsądnie konieczne do rozwiązywania problemów i ulepszania produktu.
W stosownych przypadkach możesz w dowolnym momencie zażądać usunięcia swoich danych.
Środki bezpieczeństwa
Wdrażamy rozsądne zabezpieczenia techniczne i organizacyjne w celu ochrony danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem, zmianą, ujawnieniem lub zniszczeniem. Dane przesyłane między Twoim urządzeniem a naszymi serwerami są szyfrowane podczas transmisji.
Nasze aplikacje
Screens 4
Możesz usunąć swoje dane (w tym zapisane ekrany przechowywane lokalnie, w iCloud i Dropbox, a także hasła i ustawienia):
- iOS: Ustawienia (ikona koła zębatego) → Więcej ustawień → Usuń całą zawartość i ustawienia
- macOS: Screens → Preferencje… → Zaawansowane → Usuń całą zawartość i ustawienia
Jeśli masz konto Screens Connect, możesz je usunąć poprzez:
Ustawienia aplikacji → Screens Connect → Usuń konto Screens Connect.
Screens 4 może łączyć się z https://screensconnect.com po zalogowaniu, aby umożliwić wykrywanie zdalnych komputerów.
Jeśli zakupiono bezpośrednio na naszej stronie internetowej, Screens for macOS może kontaktować się z:
- Paddle (operator płatności)
- https://store.edovia.com w celu weryfikacji licencji
Screens 5
Możesz usunąć swoje dane w dowolnym momencie poprzez:
Ustawienia → Prywatność → Wymaż całą zawartość i ustawienia
Screens 5 może łączyć się z https://screensconnect.com po zalogowaniu, aby umożliwić wykrywanie zdalnych komputerów.
Screens 5 może przetwarzać:
Anonimowe statystyki użycia (opcjonalnie)
Niezidentyfikowalne dane użycia wykorzystywane do poprawy stabilności i wydajności. Można to wyłączyć w dowolnym momencie w Ustawienia → Prywatność.
Informacje o subskrypcji
Informacje służące do weryfikacji subskrypcji przekazywane bezpiecznie przez Apple. Nie uzyskujemy dostępu do danych płatniczych ani ich nie przechowujemy.
Raporty awarii (opcjonalnie)
Jeśli ta opcja jest włączona, zanonimizowane dane o awarii są wysyłane przez Sentry (https://sentry.io), aby pomóc w diagnozowaniu i naprawianiu problemów.
Publiczny adres IP
Jeśli statystyki użycia są włączone, Twój publiczny adres IP może być tymczasowo przetwarzany w celu odróżnienia urządzeń o identycznych nazwach w różnych sieciach. Nie jest wykorzystywany do profilowania ani reklam i nie jest przechowywany dłużej niż jest to technicznie konieczne.
Screens Connect (4 i 5)
Dane połączenia (np. publiczny adres IP i port) są szyfrowane i bezpiecznie przesyłane.
Screens Connect przechowuje wyłącznie dane wymagane do umożliwienia wykrywania połączenia zdalnego.
Informacje o koncie
Możesz utworzyć lub uzyskać dostęp do konta Screens Connect, używając:
- Adresu e-mail i hasła
- Zaloguj się przez Apple
- Zaloguj się przez Google
Gdy logujesz się za pomocą Apple lub Google, możemy otrzymać ograniczone informacje o koncie niezbędne do świadczenia usługi, takie jak:
- Unikalny identyfikator powiązany z Twoim kontem
Nie otrzymujemy ani nie przechowujemy hasła do Twojego konta Apple ani Google. Uwierzytelnianie odbywa się przez Apple lub Google.
W przypadku kont utworzonych przy użyciu adresu e-mail i hasła, hasła są przechowywane wyłącznie w postaci haszowanej i nigdy nie są przechowywane w postaci jawnej.
Możesz zarządzać swoim kontem lub je usunąć pod adresem:
https://screensconnect.com/manage
Usunięcie konta Screens Connect powoduje usunięcie danych konta powiązanych z usługą, niezależnie od użytej metody logowania.
Screens Assist
Screens Assist tymczasowo przetwarza informacje o połączeniu (takie jak publiczny adres IP i port), aby umożliwić zdalny dostęp.
Domyślnie te informacje są usuwane z naszych serwerów po zakończeniu sesji. Jeśli zdecydujesz się ponownie użyć lub zachować wygenerowany link połączenia, powiązane dane połączenia mogą pozostać zapisane na naszym serwerze tak długo, jak długo link pozostaje aktywny. Możesz w dowolnym momencie wyłączyć lub wygenerować nowy link, co usuwa powiązane dane.
Inne aplikacje (TouchPad, NumPad, Currencies)
Te aplikacje nie przechowują żadnych danych poza urządzeniem. Usunięcie aplikacji usuwa wszystkie powiązane lokalne dane.
Motorist
Dane Motorist (lokalne i w iCloud) można usunąć poprzez:
Ustawienia aplikacji → Usuń całą zawartość i ustawienia
Sprawdzanie wersji
Niektóre aplikacje mogą okresowo wysyłać:
- Nazwa aplikacji
- Wersja aplikacji
- Wersja systemu operacyjnego
Nie obejmuje to danych umożliwiających identyfikację osoby.
Możesz wyłączyć sprawdzanie wersji w Preferencjach aplikacji.
Raportowanie awarii
Raporty awarii mogą zawierać:
- Zrzuty stosu
- Typ urządzenia
- Wersja systemu operacyjnego
- Dzienniki diagnostyczne
Raporty te nie zawierają celowo danych umożliwiających identyfikację osoby.
Wsparcie
Jeśli wyślesz raporty diagnostyczne, możemy tymczasowo uzyskać dostęp do odpowiednich danych konta, aby pomóc w rozwiązywaniu problemów.
Raporty diagnostyczne mogą zawierać:
- Konfigurację połączenia
- Wykrywanie pobliskich komputerów
- Ustawienia aplikacji
Zobacz: https://help.edovia.com/en/screens-5/troubleshooting/diagnostics-reports
Lista e-mailowa
Jeśli zapiszesz się do naszego newslettera:
- Zbieramy Twój adres e-mail.
- Wysyłamy okazjonalne aktualizacje produktów i ogłoszenia.
- Każdy e-mail zawiera link do rezygnacji z subskrypcji.
Nie sprzedajemy ani nie udostępniamy list mailingowych. Campaign Monitor przetwarza dane listy mailingowej zgodnie ze swoją własną polityką prywatności.
Usługi stron trzecich
Korzystamy z zaufanych podmiotów zewnętrznych, aby świadczyć określone usługi:
- Zendesk (platforma wsparcia)
- Campaign Monitor (dystrybucja e-maili)
- Sentry (raportowanie awarii)
- Apple (uwierzytelnianie Sign in with Apple)
- Google (uwierzytelnianie Google Sign-In)
- ipify (używane do ustalenia Twojego publicznego adresu IP)
Każdy dostawca przetwarza dane zgodnie ze swoją własną polityką prywatności.
Twoje prawa
W zależności od Twojej jurysdykcji możesz mieć prawo do:
- Dostępu do swoich danych osobowych
- Żądania sprostowania
- Żądania usunięcia
- Sprzeciwu wobec niektórych form przetwarzania
- Żądania przenoszenia danych
Aby skorzystać z tych praw, skontaktuj się z: support@edovia.com
Mieszkańcy niektórych stanów USA mogą mieć dodatkowe prawa dotyczące prywatności. Nie sprzedajemy danych osobowych.
Zmiany w tej polityce
Możemy od czasu do czasu aktualizować niniejszą Politykę prywatności. Aktualizacje będą publikowane na tej stronie wraz z poprawioną datą.
Skontaktuj się z nami
Jeśli masz pytania dotyczące niniejszej Polityki prywatności, skontaktuj się z:
Ostatnia aktualizacja: czerwiec 2026