Gedeeld klembord
Met Gedeeld klembord kun je het klembord tussen je iPhone, iPad, Vision Pro of Mac en de externe computer automatisch synchroniseren.
Wanneer dit is ingeschakeld, wordt alles wat je op een van beide apparaten kopieert automatisch via het netwerk naar het andere klembord overgebracht.
Als Gedeeld klembord is uitgeschakeld, kun je klembordinhoud nog steeds handmatig overzetten met de acties Klembord verzenden en Klembord ophalen.
Je kunt deze acties openen:
- Mac: Via de werkbalk van het verbindingsvenster.
- iPhone, iPad, Vision Pro: Via het submenu Klembord in het menu Acties van de interactieve werkbalk.
Configuratie
Gedeeld klembord is standaard ingeschakeld.
Om het in of uit te schakelen:
Mac
- Wijzig > Gedeeld klembord gebruiken
- Werkbalk > Klembord > Gedeeld klembord gebruiken
iPhone, iPad, Vision Pro
- Acties > Klembord > Gedeeld klembord gebruiken
- Alleen iPad: App-menu > Wijzig > Gedeeld klembord gebruiken
Ondersteunde inhoudstypen
Mac
Wanneer je verbonden bent met een Mac, kun je het volgende overzetten:
- Rijke tekst
- Platte tekst
- Afbeeldingen
- URL's
Niet-ondersteunde inhoud wordt, wanneer mogelijk, als platte tekst overgezet.
Windows, Linux en Raspberry Pi
Alleen platte tekst kan van en naar Windows-, Linux- en Raspberry Pi-computers worden overgezet.
Opmerking: Klembordondersteuning is afhankelijk van de gebruikte VNC-server. Sommige VNC-servers, zoals de ingebouwde VNC-server van VMware, ondersteunen klembordoverdracht mogelijk niet volledig of ondersteunen mogelijk alleen het verzenden van tekst.
Als het delen van het klembord belangrijk voor je is, raden we aan een VNC-server te gebruiken met volledige klembordondersteuning, zoals TightVNC, UltraVNC, of TigerVNC.