Спільний буфер обміну
Спільний буфер обміну дає змогу автоматично синхронізувати буфер обміну між вашим iPhone, iPad, Vision Pro або Mac і віддаленим комп’ютером.
Після ввімкнення все, що ви копіюєте на одному з пристроїв, автоматично передається до буфера обміну на іншому через мережу.
Якщо Спільний буфер обміну вимкнено, ви все одно можете передавати вміст буфера обміну вручну за допомогою дій Надіслати буфер обміну та Отримати буфер обміну.
Доступ до цих дій:
- Mac: На панелі інструментів вікна підключення.
- iPhone, iPad, Vision Pro: У підменю Clipboard меню Actions на інтерактивній панелі інструментів.
Налаштування
Спільний буфер обміну ввімкнено за замовчуванням.
Щоб увімкнути або вимкнути його:
Mac
- Edit > Use Shared Clipboard
- Toolbar > Clipboard > Use Shared Clipboard
iPhone, iPad, Vision Pro
- Actions > Clipboard > Use Shared Clipboard
- Лише iPad: App Menu > Edit > Use Shared Clipboard
Підтримувані типи вмісту
Mac
Під час підключення до Mac ви можете передавати:
- форматований текст
- звичайний текст
- зображення
- URL-адреси
Непідтримуваний вміст передається як звичайний текст, коли це можливо.
Windows, Linux і Raspberry Pi
Лише звичайний текст можна передавати до комп’ютерів Windows, Linux і Raspberry Pi та з них.
Примітка: Підтримка буфера обміну залежить від використовуваного VNC-сервера. Деякі VNC-сервери, як-от вбудований VNC-сервер VMware, можуть не повністю підтримувати передачу буфера обміну або можуть підтримувати лише надсилання тексту.
Якщо спільний буфер обміну для вас важливий, ми рекомендуємо використовувати VNC-сервер із повною підтримкою буфера обміну, наприклад TightVNC, UltraVNC або TigerVNC.