Delat urklipp
Delat urklipp låter dig automatiskt synkronisera urklippet mellan din iPhone, iPad, Vision Pro eller Mac och den fjärranslutna datorn.
När det är aktiverat överförs allt du kopierar på den ena enheten automatiskt till det andra urklippet över nätverket.
Om Delat urklipp är inaktiverat kan du fortfarande överföra urklippsinnehåll manuellt med åtgärderna Skicka urklipp och Hämta urklipp.
Du kan komma åt dessa åtgärder:
- Mac: Från verktygsfältet i anslutningsfönstret.
- iPhone, iPad, Vision Pro: Från undermenyn Urklipp i menyn Åtgärder i det interaktiva verktygsfältet.
Konfiguration
Delat urklipp är aktiverat som standard.
Så här aktiverar eller inaktiverar du det:
Mac
- Redigera > Använd delat urklipp
- Verktygsfält > Urklipp > Använd delat urklipp
iPhone, iPad, Vision Pro
- Åtgärder > Urklipp > Använd delat urklipp
- Endast iPad: Appmeny > Redigera > Använd delat urklipp
Stödda innehållstyper
Mac
När du är ansluten till en Mac kan du överföra:
- Formaterad text
- Oformaterad text
- Bilder
- URL:er
Innehåll som inte stöds överförs som vanlig text när det är möjligt.
Windows, Linux och Raspberry Pi
Endast vanlig text kan överföras till och från datorer med Windows, Linux och Raspberry Pi.
Obs! Stöd för urklipp beror på den VNC-server som används. Vissa VNC-servrar, såsom VMwares inbyggda VNC-server, kanske inte fullt ut stöder överföring av urklipp eller kanske bara stöder att skicka text.
Om delning av urklipp är viktigt för dig rekommenderar vi att du använder en VNC-server med fullt stöd för urklipp, såsom TightVNC, UltraVNC, eller TigerVNC.